СТАТИСТИЧНЕ ОБҐРУНТУВАННЯ ОСОБЛИВОСТЕЙ ВИОКРЕМЛЕННЯ ЕКСПОЗИЦІЙНО-ОРОГРАФІЧНИХ ГРУП ЯЛИЦЕВИХ ДЕРЕВОСТАНІВ УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ - Hrynyk, H.H. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Представлено теоретичні основи та методичні підходи щодо оцінювання росту та продуктивності гірських деревостанів ялиці білої в Українських Карпатах із врахуванням експозиційно-орографічних характеристик місць їхнього розташування та типів лісорослинних умов. За результатами досліджень проаналізовано особливості росту гірських ялицевих деревостанів з урахуванням експозиційно-орографічних характеристик місць їхнього розташування, встановлено відповідні тенденції та закономірності. На основі математико-статистичного аналізу здійснено поділ досліджуваних деревостанів на експозиційно-орографічні групи в типах лісорослинних умов С2-С3 та D2-D3 та представлено їх графічну інтерпретацію.