МОДЕЛЬ ПРОЦЕСУ ФОРМУВАННЯ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПЕРСОНАЛУ ДСНС УКРАЇНИ ДЛЯ РЕАЛІЗАЦІЇ IT-ПРОЕКТІВ З ІНФОРМАЦІЙНОЇ БЕЗПЕКИ - Gryciuk, Yu.I.; Stashevsky, Z.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто особливості розроблення моделі реалізації освітнього проекту ВНЗ ДСНС України на основі компетентнісного підходу, яка фіксує основні цілі проекту, визначає продукт проекту як інтегральну компетентність персоналу ДСНС для реалізації IT-проектів з інформаційної безпеки, а також дає змогу планувати зміст освітнього проекту та врахувати вимоги зацікавлених сторін щодо його якості. Розроблено механізм планування змісту освітнього проекту ВНЗ ДСНС з використанням когнітивного моделювання, який дав змогу встановити складові інтегральної компетентності персоналу ДСНС для реалізації IT-проектів, визначених у множині цільових компетентностей і дисциплін, що їх формують, а також встановити зв’язки між ними та спланувати пакети робіт, необхідні для їх виконання, щоб досягнути цілі проекту.