ПОРІВНЯЛЬНИЙ АНАЛІЗ ЕНЕРГЕТИЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ БУДІВЕЛЬ З КОМБІНОВАНОЮ ВОДЯНОЮ СИСТЕМОЮ ТЕПЛОПОСТАЧАННЯ ВІД ГАЗОСПОЖИВАЛЬНИХ ТА ЕЛЕКТРИЧНИХ КОТЛІВ - Sherenkovsky, Yu.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено результати оцінювання енергетичної ефективності будівель за умови застосування комбінованих систем теплозабезпечення на основі газоспоживального та електричного котлів. Представлено матеріали щодо залежності цієї ефективності від таких факторів, як опалювальна площа будівлі, кліматична зона, в якій вона розташована, частка тепловтрат будівлі, що компенсується електронагрівом, та ін. Особливу увагу приділено результатам досліджень з визначення оптимальної частки електричної енергії в комбінованих системах теплопостачання за величиною зведених витрат енергії палива.