КІЛЬКІСНІ ОЦІНКИ РОЗПІЗНАВАЛЬНОЇ ЗДАТНОСТІ ДВОПОРОГОВИХ НЕЙРОННИХ ЕЛЕМЕНТІВ - Kotsovsky, V.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Досліджено властивості двопорогових нейронних елементів, які є одним з найпростіших узагальнень класичних нейроелементів МакКаллока-Піттса. Використання двопорогових нейронів дає змогу подолати деякі обмеження, притаманні звичайним пороговим елементам, зокрема знайти розв’язок відомої XOR-проблеми. Вивчено питання, які стосуються оцінки кількості дихотомій скінченної множини у n-вимірному просторі, які можна отримати за допомогою двопорогових нейронів. Також досліджено асимптотичну поведінку кількості дихотомій та розглянуто питання знаходження розмірності Вапніка-Червоненкіса двопорогових нейроелементів.