ПОТРЕБА І ПЕРЕДУМОВИ ВПРОВАДЖЕННЯ ЛІСОЗАГОТІВЕЛЬНИХ ТЕХНОЛОГІЙ З ВИКОРИСТАННЯМ КАНАТНИХ ДОРІГ ЛІСОПРОМИСЛОВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ - Rud’koI.М. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Охарактеризовано переваги та недоліки використання підвісних канатних установок для виконання трелювально-транспортних операцій у процесі лісозаготівлі. Проаналізовано нормативну базу та досвід розроблення і виготовлення канатних транспортних засобів на вітчизняних галузевих підприємствах. Зазначено передумови та обґрунтовано потребу впровадження лісозаготівельних технологій на базі канатних доріг лісопромислового призначення. Відзначено потребу розроблення галузевих нормативів, які регламентували б процеси проектування, виготовлення, випробування, монтажу та експлуатування підвісних канатних установок.