ПРОГНОЗУВАННЯ ДОВГОВІЧНОСТІ ТЕРМОПЛАСТИЧНИХ КЛЕЙОВИХ З’ЄДНАНЬ ДЕРЕВИНИ БЕРЕЗИ - Kshyvetskyy, B.Ya. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано методи та методики дослідження та прогнозування довговічності клейових з’єднань деревини. Запропоновано довговічність термопластичних клейових з’єднань деревини берези прогнозувати за допомогою математичної моделі, яка враховує коефіцієнт на породу деревини. Здійснено прогнозування довговічності термопластичних клейових з’єднань деревини берези залежно від умов експлуатації за допомогою математичної моделі. Проаналізовано отримані результати прогнозування довговічності та встановлено, що за підвищеної температури навколишнього середовища довговічність термопластичних полівінілацетатних клейових з’єднань деревини берези зменшується, а за підвищеної вологості навпаки – довговічність незначно зростає.