ДЕЯКІ АСПЕКТИ ВЕДЕННЯ СІЛЬСЬКОГО ГОСПОДАРСТВА НА РАДІОАКТИВНО ЗАБРУДНЕНИХ ЗЕМЛЯХ КИЇВСЬКОГО ПОЛІССЯ - RaychukL.А. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
На основі оброблених матеріалів проаналізовано стан сільськогосподарського виробництва на території Київського Полісся за існуючих соціально-економічних та екологічних умов. Окреслено низку пріоритетних шляхів реабілітації та розвитку аграрного сектору регіону. Доведено потребу переходу на агроландшафтну концепцію природокористування. Удосконалено принципи ведення сільськогосподарського виробництва на радіоактивно забруднених територіях у сучасних радіоекологічних та економічних умовах. Обґрунтовано спеціалізацію виробництва радіологічно безпечної сільськогосподарської продукції залежно від рівня радіоактивного забруднення території.