СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНІ ПРИЧИНИ ПРАВОПОРУШЕНЬ У ЛІСАХ УКРАЇНСЬКИХ КАРПАТ - Henyk, Ya.V.; Henyk, O.V.; Kaspruk, O.I.; Lutsiv, N.G. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Представлено результати досліджень щодо визначення соціально-економічних причин правопорушень у лісових екосистемах Українських Карпат. Оцінено стан лісів населенням гірських регіонів Івано-Франківської та Львівської обл. Встановлено основні причини здійснення правопорушень у лісах Карпат: високий рівень безробіття та бідність населення, недостатнє фінансування лісогосподарських підприємств і бажання мешканців отримати додатковий дохід. Наведено види незаконних рубань, які найбільш поширені у лісових насадженнях Карпат. Визначено найвагоміші заходи із запобігання та зменшення обсягів незаконних рубань і правопорушень у лісових екосистемах Українських Карпат.