КЛАСИФІКАЦІЯ МОДЕЛЕЙ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЇ В ІНФОРМАЦІЙНИХ МЕРЕЖАХ ДЕРЖАВИ - Opirsky, I.R. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Запропоновано і представлено ознаки для визначення об’єктів під час дослідження моделей захисту, такі як: способи реалізації моделей, характер процесів і явищ, які відбуваються у системі, характер підходу до моделювання об’єкта, призначення й специфіка об’єктів дослідження, ступінь узагальнення характеристик об’єктів дослідження, які узагальнюються. Представлено класифікацію моделей захисту інформації в інформаційних мережах держави. На основі класифікації моделей захисту наведено структурну модель моделей захисту за таким поділом: за способом реалізації, за характером процесів у системі, за характером підходу до моделювання об’єкта, за призначенням об’єктів дослідження, за характеристиками досліджуваного об’єкта.