МЕТОД КОМПЕНСАЦІЇ ІНФОРМАЦІЙНИХ ПОТОКІВ У ЗАДАЧІ КОНТРОЛЮ ЯКОСТІ ТЕКСТИЛЬНИХ МАТЕРІАЛІВ - Rozhkov, S.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто метод побудови системи ідентифікації, яка ґрунтується на використанні автономної системи розрахунку міри близькості між пред’явленими образом та еталоном. Істотною особливістю такого підходу є значне зменшення (стиснення) інформації, що надходить на вхід системи прийняття рішення. Розглянутий метод дає змогу побудувати систему розпізнавання, яка буде інваріантною до збурень у просторі об’єкта.