РОЗВ’ЯЗОК КОНТАКТНОЇ ЗАДАЧІ ПРО ВЗАЄМОДІЮ ДЕФОРМІВНОГО ПРИВІДНОГО КОЛЕСА З ДЕФОРМІВНОЮ ПОВЕРХНЕЮ - Kovbasa, V.P.; Kadem, A.A.; Kalinichenko, D.Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено аналітичні залежності для визначення розподілу тиску у зоні контакту деформівного колеса з деформівною поверхнею (ґрунтом), які отримано з використанням криволінійних інтегралів першого роду, та аналітичні залежності визначення границь контакту, отримані на основі врахування сумарних зміщень тіл, що контактують на границях контакту, які є вихідними для розв’язання контактної задачі взаємодії колеса з поверхнею (ґрунтом). Отримані функції границь контакту залежать як від прикладених до колеса зусиль, так і від механічних властивостей самого колеса та поверхні. Отримані залежності можуть бути використані у розв’язуванні задач, пов’язаних з експлуатацією, зокрема у проектуванні рушіїв мобільних енергозасобів.