ВПЛИВ СКЛАДУ СУБСТРАТУ НА ВИХІД ВЕРМИКОМПОСТУ ТА БІОМАСИ ШТУЧНОЇ ПОПУЛЯЦІЇ EІSENIA FOETIDA - Bezdil, R.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено результати досліджень впливу складу субстрату на біомасу штучної популяції Eisenia foetida та вихід вермикомпосту. Використання в якості компонентів вермикомпосту вичавок із плодів яблук, ґрунту, соломи та кролячого гною позитивно впливає на приріст біомаси штучної популяції черв’яків. Біомаса черв’яків здатна виробити із 1 м3 органічних решток від 0,71 до 1,2 т вермикомпосту. Маса отриманого вермикомпосту залежить від вихідного субстрату. Для отримання більшої чисельності гнойового черв’яка найдоцільніше використовувати субстрати з кролячим гноєм.