СУЧАСНИЙ СТАН ДЕРЕВНО-ЧАГАРНИКОВИХ НАСАДЖЕНЬ ДЕНДРОПАРКУ МЕЛІТОПОЛЬСЬКОГО ДЕРЖАВНОГО ЕДАГОГІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ІМЕНІ БОГДАНА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО - Maltseva, S.Yu.; SolonenkoА.M.; Maltsev, Ye.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Представлено матеріали щодо систематичної та екологічної структури деревно-чагарникової рослинності дендропарку Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького. У складі дендрофлори дендропарку виявлено 60 видів дерев і чагарників, які представляють 52 роди, 4 класи, 24 порядки і 30 родин з відділів Pinophyta та Magnoliophyta. Серед представників дендрофлори є рідкісні, зникаючі, реліктові види та види, що охороняються (Ginkgo biloba L., Taxus baccata L., Ephedra arborea Lag., Paeonia suffruticosa Andr., Aralia mandshurica Rupr. et Maxim., Hibiscus syriacus L. та ін.) Частка інтродукованих представників становить 70 %. З екологічного погляду, переважають ксерофіти і ксеромезофіти.