СОБІВАРТІСТЬ ВИРОЩУВАННЯ ПІДЩЕП ДЛЯ ДЕКОРАТИВНИХ ФОРМ MORUS ALBA L. - Vitenko, V.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Здійснені багаторічні дослідження з вирощування насіннєвих та вегетативних (укорінених зелених і здерев’янілих живців) щеп для декоративного формового різноманіття Morus alba L. дали змогу визначити собівартість їх вирощування та порівняти показники рентабельності. Встановлено, що найефективнішим способом вирощування підщепного матеріалу Morus alba L. є її укорінення здерев’янілими живцями у ранньоосінній період. Особливу увагу при цьому потрібно приділяти заготовленню живців, які потрібно заготовляти із молодих рослин, які не вступили у фазу плодоношення.З’ясовано, що найбільш довготривалим є вирощування насіннєвих підщеп, що можна пояснити більш тривалим ростом підземної та надземної частин підщеп у перші два роки.