ЕКОЛОГО-БІОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ ТЕХНОЛОГІЇ ДОРОЩУВАННЯ УКОРІНЕНИХ ЖИВЦІВ СОРТІВ І ФОРМ ФУНДУКА (CORYLUS DOMESTICA KOSENKO ЕT OPALKO) - Balabak, O.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено результати досліджень дорощування вкорінених стеблових живців сортів і форм фундука (Corylus domestica Kosenko еt Opalko) і фактори впливу на ріст і розвиток кореневласних рослин у процесі їх дорощування. Встановлено, що ріст і розвиток вкорінених живців значно залежать від термінів пересаджування й умов дорощування. Під час осіннього пересаджування вкорінених живців досліджуваних сортів і форм рослини значно відстають у розвитку від рослин, висаджених на дорощування навесні. Показники розвитку кореневої системи і надземної частини вкорінених живців мають істотну перевагу в разі дорощування у відкритому ґрунті. Осіннє пересаджування кореневласних рослин обмежується, в основному, результатами їх перезимівлі. Встановлено цілковиту непридатність дорощування вкорінених живців сортів і форм фундука на місці вкорінення.