ОСОБЛИВОСТІ ОТРИМАННЯ АСЕПТИЧНОЇ КУЛЬТУРИ ACER SACCHARINUM L. В УМОВАХ IN VITRO - Bilous, S.Yu.; Kurdyuk, O.M.; Medvedchuk, O.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Обґрунтовано актуальність мікроклонального розмноження Acer saccharinum L. Наведено особливості морфогенезу при введенні в культуру in vitro Acer saccharinum L. Проведено підбір оптимального часу відбору та тип експлантів. Встановлено оптимальні концентрації стерилянтів і час експозиції для ефективного (95 %) отримання асептичної культури Acer saccharinum L. Підібрано основні компоненти живильного середовища з додаванням регуляторів росту цитокінінового типу дії. Встановлено найефективніше середовище з додаванням 0,2 мг∙л-1 тідіазурону для успішного отримання морфогенно активних мікропагонів клена сріблястого в умовах in vitro.