АНАЛІЗ ПЕРЕВАГ ТА ПЕРЕДУМОВ СТВОРЕННЯ КЛАСТЕРА В РЕГІОНІ - Horodyskyy, T.I.; Mykhats, S.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проаналізовано переваги реалізації стратегії соціально-економічного розвитку регіону та комплексного використання потенціалу розвитку території на основі кластерного підходу. Проаналізовано бачення сутності поняття "кластер" зарубіжними та вітчизняними основоположниками кластерного підходу. Запропоновано власне розуміння сутності цієї економічної категорії. Виявлено та досліджено передумови, потрібні для ефективного та результативного процесу побудови кластерної структури: достатній рівень потенціалу кластеризації регіону; готовність та компетентність органів місцевого самоврядування.