МЕТОД МУЛЬТИБАЗИСНОГО АНАЛОГО-ЦИФРОВОГО ПЕРЕТВОРЮВАЧА ХААРА-КРЕСТЕНСОНА НА ОСНОВІ КОМПАРАТОРІВ З ПАРАФАЗНИМИ ВИХОДАМИ - Pich, V.Ya. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проаналізовано існуючі методи формування та кодування технологічних даних на низових рівнях розподілених комп’ютеризованих систем, звідки видно, що на практиці найширше застосування знайшли перетворювачі форми інформації на основі аналого-цифрового перетворювача (АЦП) різних типів. Запропоновано структуру АЦП із застосуванням компараторів з парафазними виходами та реалізації логічного елемента, що виключає АБО на логічних елементах І-НЕ з парафазними входами та з’єднані між собою інверсними виходами. Отже, запропоноване вдосконалення структури дає змогу підвищити його швидкодію та зменшити часову складність перетворень у 2,5-3 рази. При цьому зменшення апаратної складності становить близько 30 %.