АНАЛІЗ КОНСТРУКТИВНИХ ОСОБЛИВОСТЕЙ КЕРМОВИХ МЕХАНІЗМІВ ВІЙСЬКОВОЇ АВТОМОБІЛЬНОЇ ТЕХНІКИ З МЕТОЮ ЇХ УДОСКОНАЛЕННЯ - Zalypka, V.D.; Riy, V.B.; Tymko, A.Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Встановлено, що під час ведення бойових дій військова автомобільна техніка відіграє важливу роль у збереженні життя та здоров’я військовослужбовців. Тому для якісного виконання завдань відповідно до свого призначення, а отже, і переваги над противником, вони повинні володіти підвищеною прохідністю, стійкістю та маневреністю. З’ясовано, що відомі методи керування напрямом руху не завжди здатні забезпечити відповідні параметри: можливі втрата поперечної стійкості та недостатня маневреність під час поворотів. Одним із шляхів покращення цих експлуатаційних властивостей є впровадження нових ідей та розробок в систему керування рухом. Досліджено теоретичні та практичні аспекти, які окреслюють можливість удосконалення кермових механізмів військової автомобільної техніки за допомогою сучасних технологій, які набувають широкого застосування в автомобілебудуванні провідних країн світу. Адже дослідження з удосконалення кермових механізмів як однієї із складових частин системи керування, що впливає на безпеку руху та на виконання завдань за призначенням, є важливими та актуальними. Проаналізовано відомі методи зміни напрямку руху військової автомобільної техніки, визначено призначення та досліджено будову кермового керування та кермового механізму зокрема, досліджено застосування різноманітних підсилювачів і електронних систем для покращення роботи кермових механізмів та їх вплив на експлуатаційні властивості зразків техніки.