ОБҐРУНТУВАННЯ РОЗУМНОЇ ДОСТАТНОСТІ СТРУКТУРИ СИСТЕМИ ЗАХИСТУ ІНФОРМАЦІЙНИХ РЕСУРСІВ ПІДПРИЄМСТВА - Gryciuk, Yu.I.; Sivec, O.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглядаються особливості обґрунтування розумної достатності структури системи захисту інформаційних ресурсів (ІР) підприємства, яка б забезпечила безперервність бізнес-процесів підприємства, стійкість його функціонування та запобігання потенційним збиткам підприємства від реалізації інформаційних атак. Виявлено, що для ефективного використання інформації в той чи інший період її життєвого циклу, протягом якого вона є актуальною для потенційних конкурентів, необхідно вибрати такий режим доступу до неї, при якому ефект від її використання досягав би максимальної величини.