ПОБУДОВА МОДИФІКОВАНОЇ ДОСКОНАЛОЇ ФОРМИ СИСТЕМИ ЗАЛИШКОВИХ КЛАСІВ НА ОСНОВІ РОЗВ’ЯЗКУ СИСТЕМ КОНГРУЕНЦІЙ - Kasianchuk, M.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
На основі розв’язку систем конгруенцій розроблено метод побудови набору з трьох модулів, що утворюють модифіковану досконалу форму системи залишкових класів, за умови, коли відома різниця між першими двома модулями. Отримано умову існування відповідного набору з трьох модулів і описано графічні залежності третього модуля від різних заданих параметрів. Представлено аналітичні вирази для пошуку третього модуля та можливого діапазону обчислень. Показано, що будь-які три послідовні елементи у послідовності Фібоначчі утворюють модифіковану досконалу форму системи залишкових класів.