ЧИННИКИ КОМПЛЕКСНОГО ВИРІШЕННЯ ПИТАННЯ ЕКОЛОГІЧНОЇ ЕФЕКТИВНОСТІ ПРОЦЕСІВ ЗНЕПИЛЕННЯ НА ДЕРЕВООБРОБНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ - Dadak, Yu.R.; Lyashenyk, A.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Визначено чинники, які формують екологічну ефективність процесів знепилення на підприємствах деревообробної галузі, та встановлено їх взаємозв’язок з метою прийняття ефективних рішень на основі запропонованого "трикутника компромісів". Обґрунтовано актуальність міжгалузевого підходу до вирішення питання знепилення та транспортування відходів на деревообробних підприємствах. Проаналізовано основні типи аспіраційних систем та, на основі аналізу, доведено, що наявні конструкції не забезпечують комплексного підходу до питання збалансування екологічних та енергетичних чинників. Запропоновано термін "екологічна енергоефективність", який визначає доцільність міжгалузевого вирішення питань екологічної ефективності та енергоощадності у процесах знепилення на підприємствах деревообробної галузі.