КЛАСТЕРИЗАЦІЯ ТЕХНОГЕННО НАВАНТАЖЕНИХ ТЕРИТОРІЙ ЗА РІВНЕМ ПОТЕНЦІЙНИХ НЕБЕЗПЕК ДЛЯ НАСЕЛЕННЯ - Poberezhna, L.Ya. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Екологічний стан територій значною мірою зумовлений рівнем техногенного навантаження на природні комплекси. Однією із задач екологічної політики на регіональному рівні є районування територій, яка ґрунтується на окремих показниках, що характеризують стан екологічної ситуації на території регіону. Досліджено рівень засоленості ґрунтів на території Калуша. Вибрано характеристичні показники та запропоновано принципи кластеризації територій у районах ліквідованих гірничо-хімічних підприємств Прикарпаття, що дає змогу підвищити рівень екологічної безпеки цих територій. Встановлено найбільш придатні та найнебезпечніші райони Калуша для житлової забудови.