ФЛОРИСТИЧНЕ РІЗНОМАНІТТЯ МЕДОНОСНИХ РОСЛИН НАДЗБРУЧЧЯ - Monastyrska, S.S.; Pavlyshak, Ya.Ya.; Hoyvanovych, N.K. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Медоносні рослин відіграють значну роль у житті людини, адже вони є основою для вироблення меду, містять комплекс важливих вітамінів. Багатство флори рослин-медоносів зумовлено комплексом природно-кліматичних умов, пов’язаних з розташуванням Надзбруччя. Виявлено 55 видів рослин-медоносів у флорі Надзбруччя, вони належать до 18 родин. Встановлено, що у родинному спектрі переважають родини Розові, Бобові, Губоцвіті, Складноцвіті, Вербові та їх представники. На досліджуваній території переважають наземні трави, з яких 30 видів рослин-медоносів (54,6 %).