ОЦІНЮВАННЯ ТА АНАЛІЗ СИГНАЛІВ ВПЛИВУ НА ПІДПРИЄМСТВО - Drahan, Ya.P.; Tsmots, O.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Вибрано та адаптовано метод аналізу ієрархій для оцінювання сигналів впливу на підприємство. Запропоновано обчислення узагальненого інтегрального сигналу впливу на підприємство здійснювати шляхом скалярного множення вектора локальних пріоритетів груп сигналів на вектор глобальних пріоритетів сигналів у кожній групі. Розроблено метод виявлення слабких сигналів, який ґрунтується на порівнянні порогової величини, яка визначається експериментальним шляхом, з різницею між біжучим та прогнозованим значеннями узагальненого інтегрального сигналу впливу на підприємство. Показано, що використання методу управляння за слабкими сигналами забезпечує підприємству завчасне нарощування запасу гнучкості для усунення небезпек на ранніх стадіях їх виникнення.