ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ КРИНИЧНИХ ВОД ДЕЯКИХ НАСЕЛЕНИХ ПУНКТІВ ДОЛИНСЬКОГО РАЙОНУ ЗА ВМІСТОМ СПОЛУК АЗОТУ - Hoyvanovych, N.K.; Monastyrska, S.S.; Antonyak, H.L. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проблеми питного водопостачання в Україні тісно пов’язані з господарськими, водогосподарськими та екологічними проблемами. Одним із основних факторів, що безпосередньо впливає на стан здоров’я населення, є якість питної води, яку воно споживає. Вивчено екологічний стан криничних вод Долинського району на основі показників вмісту в них сполук азоту (нітратів, нітритів, іонів амонію). Встановлено, що більшість досліджуваних вод Долинського району не відповідає нормам якості питної води за вмістом сполук амонію впродовж цілого року.