БІОТЕХНОЛОГІЧНІ ОСОБЛИВОСТІ МІКРОКЛОНАЛЬНОГО РОЗМНОЖЕННЯ РОСЛИН РОДУ SALIX L. - СhornobrovО.Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Установлено умови отримання асептичних життєздатних експлантатів трьох видів і одного культивара рослин роду Salix L., ізольованих із рослин-донорів у різні фенофази. Підібрано оптимальний склад живильних середовищ для мікроклонального розмноження, укорінення та отримання рослин-регенерантів. Розроблено біотехнологію мікроклонального розмноження рослин, яка охоплює добір компонентів живильних середовищ для різних генотипів, етапів і типів експлантатів. Отримано значну кількість оздоровлених рослин-регенерантів in vitro за використання активації росту наявних меристем експлантатів, прямого й непрямого морфогенезу для різного цільового використання.