ВІКОВА СТРУКТУРА ЦЕНОПОПУЛЯЦІЙ ALLIUM URSINUM L. ТА ЇХНІ ПОТЕНЦІЙНІ БІОЛОГІЧНІ ЗАПАСИ У РІЗНИХ ТИПАХ ЛІСУ В УМОВАХ ПЕРЕДКАРПАТТЯ - Tymochko, I.Ya.; Hrynyk, O.M.; Melnyk, Yu.A.; Skrobach, T.B. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено особливості вікової структури ценопопуляцій Allium ursinum L. у різних типах лісу з урахуванням відносної повноти деревостану. За отриманими значеннями щільності рослин на одиницю площі та розрахованими індексами відновлення встановлено типи ценопопуляцій. За результатами досліджень морфометричних показників визначено середню масу надземної частини однієї рослини у свіжозібраному стані залежно від типу лісорослинних умов та відносної повноти деревостанів. Розроблено таблиці біологічного запасу в умовах вологих сугруду і груду (С3 і D3) та відносних повнот деревостанів із розрахунку на 1 га.