ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНА БАЗА ДАНИХ ДОСЛІДЖЕНЬ ЛІСІВ НАЦІОНАЛЬНОГО ПРИРОДНОГО ПАРКУ "ВИЖНИЦЬКИЙ" - Stratij, N.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено лісівничо-таксаційну характеристику дослідного матеріалу з оцінювання біотичної продуктивності деревостанів головних лісотвірних видів Національного природного парку "Вижницький". Зібрані експериментальні дані відображають основні таксаційні показники для найтиповіших лісорослинних умов деревостанів ялиці білої, бука лісового та ялини європейської. Дослідні дані в подальшому буде використано для розроблення адекватних математичних моделей компонентів фітомаси та побудови системи нормативно-інформаційного забезпечення основних таксаційних та біотичних параметрів дерев і деревостанів.