ТРИВКІСТЬ ЩОДО СПРАЦЮВАННЯ НОЖІВ ЗІ СТАЛІ 45 ТА 8Х6НФТ ПІД ЧАС ОБРОБЛЯННЯ ДЕРЕВИНИ ДУБА ТА БУКА - Ozymok, Yu.I.; Kapral, Yu.R. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено теоретичні дослідження можливих швидкостей подавання під час фрезування деревини ножами із зміцненою передньою поверхнею методом високошвидкісного тертя. Запропоновано методику встановлення інтенсивності спрацювання леза без врахування періоду припрацювання ножа. Установлено вплив фізико-механічних властивостей матеріалу, з якого виготовлений ніж, та породи деревини, що обробляється, на тривкість щодо спрацювання лез дереворізальних ножів. Розраховано залежність зміни радіуса закруглення різальної крайки зміцненого високошвидкісним тертям ножа зі сталі 45 від шляху різання під час фрезування деревини бука та дуба, побудовано графічні залежності.