ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК МІЖ ПАРАМЕТРАМИ КРОН ТА ІНШИМИ ТАКСАЦІЙНИМИ ПОКАЗНИКАМИ ДЕРЕВ ГІРКОКАШТАНА ЗВИЧАЙНОГО В ЗЕЛЕНИХ НАСАДЖЕННЯХ МІСТА КИЄВА - Lesnik, O.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Міські зелені насадження зазнають впливу урбанізованого середовища, що негативно позначається на життєдіяльності рослин. Умови росту зелених насаджень на урбанізованих територіях істотно відрізняються від природних. Наведено особливості методичного підходу проведення замірів основних біометричних параметрів дерев в умовах урбанізованого середовища. Здійснено статистичний аналіз дослідних даних. Викладено результати дослідження зв’язку параметрів крони з іншими таксаційними показниками дерев. На основі кореляційного аналізу встановлено, що об’єм крони потрібно моделювати залежно від діаметра крони та діаметра дерева на висоті грудей.