ЛОКАЛЬНА ЩІЛЬНІСТЬ КОМПОНЕНТІВ ФІТОМАСИ СТОВБУРА ДЕРЕВ СОСНИ ЗВИЧАЙНОЇ В УМОВАХ ДЕРЖАВНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "РЕЗИДЕНЦІЯ "ЗАЛІССЯ" - LakydaМ.O.; Lakyda, I.P.; Vasylyshyn, R.D. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено результати моделювання локальної щільності компонентів фітомаси стовбурів дерев сосни звичайної в умовах Державної організації "Резиденція "Залісся". Досліджено зміну локальної природної та базисної щільності компонентів фітомаси стовбурів дерев сосни звичайної у пристиглих, стиглих і перестиглих деревостанах. Встановлено, що отримані середні показники локальної природної та базисної щільності компонентів фітомаси стовбура дерев сосни звичайної відповідають загальним тенденціям зміни з відносною висотою, однак відрізняються від наведених у наукових публікаціях.