ОЦІНЮВАННЯ ДЕЯКИХ ТАКСАЦІЙНИХ ПОКАЗНИКІВ ЗМІШАНИХ ЛІСОВИХ КУЛЬТУР ДУБА ЧЕРВОНОГО (QUERCUS RUBRA L.) ТА ДУБА ЗВИЧАЙНОГО (QUERCUS ROBUR L.) В УМОВАХ ПІВНІЧНОЇ ПІДЗОНИ СТЕПУ УКРАЇНИ - KrivoruchkoА.Р. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено градації висот та ступенів товщини дуба червоного та дуба звичайного для 11-річних змішаних лісових культур в умовах сухої діброви. Розраховано середні висоти та діаметри для кожного виду за стандартними методиками. Обидва види мають подібну тенденцію розподілу стовбурів за ступенями товщини. Встановлено, що в досліджуваних умовах більш продуктивними є насадження інтродукованого виду дуба червоного. Дуб звичайний в умовах сухої діброви показав себе як менш продуктивний та більш повільнорослий вид.