ІНСТИТУЦІЙНІ ЗАСАДИ ТРАКТУВАННЯ ЕКОНОМІЧНИХ СИСТЕМ В УМОВАХ ПОСИЛЕННЯ ЇХ ЕКОЛОГІЗАЦІЇ ТА ГЛОБАЛІЗАЦІЇ - Kulchytsky, Ya.V.; Kulchytskyj, B.V.; Malinovska, M.V.; Dgygora, N.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проаналізовано основні теоретико-методологічні підходи вітчизняних та зарубіжних учених до трактування економічних систем в умовах посилення їх екологізації та глобалізації з позицій інституціоналізму. Автори цієї наукової розвідки намагаються з’ясувати, які витоки і причини зумовили еволюцію підходів до розуміння змісту економічних систем та на які саме інституційні засади спираються дослідники у своїх висновках. Критично оцінюючи погляди вітчизняних та зарубіжних учених, обґрунтовано власний концептуальний підхід до трактування економічних систем в умовах їх екологізації, глобалізації та становлення інформаційного суспільства.