РОЗРОБЛЕННЯ МЕТРОЛОГІЧНОЇ МОДЕЛІ ЧАСТОТНОГО АНАЛІЗАТОРА ІМПЕДАНСУ ПРЯМОЇ ДІЇ - Khoma, Yu.V.; Ivakh, R.M.; Pytel, I.D. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проаналізовано структуру та особливості вимірювального каналу засобів вимірювання імпедансу на базі активних вимірювальних перетворювачів. Для оцінювання точності вимірювального каналу частотного аналізатора імпедансу розроблено метрологічну модель вимірювального каналу, яка не тільки враховує основні джерела похибок та відображає структуру вимірювальних перетворень, але й наочно показує основні джерела похибок і місця їх локалізації і відображає при цьому їхній взаємозв’язок. На основі проведеного аналізу встановлено найістотніші джерела похибок та запропоновано методи зменшення їх впливу.