ОСНОВНІ ПІДХОДИ ДО ВИВЧЕННЯ ІНОЗЕМНОЇ ТЕРМІНОЛОГІЧНОЇ ЛЕКСИКИ СТУДЕНТАМИ ЕКОЛОГІЧНОГО ПРОФІЛЮ - Chaplyk, O.A.; Mason, S.R.; Koval, L.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто основні проблеми вивчення та засвоєння термінологічної лексики студентами-екологами. Подано шляхи їх застосування з метою ефективного використання насамперед під час читання спеціальних текстів за фахом для отримання професійної інформації та для ведення професійно-орієнтованої дискусії зі зарубіжними фахівцями. Вивчення термінологічної лексики ґрунтується на виконанні різноманітних лексичних і лексико-граматичних вправ, які забезпечують не тільки розуміння термінологічної лексики у читанні фахово-орієнтованих текстів, а й застосування її у спілкуванні іноземною мовою із спеціалістами цього фаху. Такий підхід має забезпечити розвиток комунікативних, творчих і професійних знань для подальшого самовдосконалення студента у набутті вмінь та навиків при поглибленому вивченні своєї спеціальності.