ЛІСІВНИЧО-ТАКСАЦІЙНІ ПОКАЗНИКИ РІВНИННИХ БУКОВИХ НАСАДЖЕНЬ БУКОВИНИ - MyklushS.І.; Slyzhuk, V.V.; Myklush, Yu.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
За матеріалами лісовпорядкування проаналізовано лісівничо-таксаційні характеристики лісостанів з буком лісовим у складі на Буковині. Встановлено, що в рівнинних умовах переважають природні насіннєві лісостани. Зазначено, що інтенсивні лісогосподарські заходи у середньовікових та пристигаючих лісостанах істотно знижують їх відносну повноту, запаси та вихід високоякісних сортиментів. Для формування високопродуктивних букових лісостанів доцільно незначно знижувати їх повноту, розробити нормативи росту нормальних та модальних букових лісостанів, а також нормативи оцінки і використання різнопланових функцій букових лісів.