ОСОБЛИВОСТІ МЕТРОЛОГІЧНОЇ ПЕРЕВІРКИ КОМПОНЕНТ КІБЕР-ФІЗИЧНИХ СИСТЕМ - OleskivО.M.; MykytynІ.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проаналізовано особливості функціонування кібер-фізичних систем і їх компонент. Розглянуто класифікацію первинних перетворювачів за типом вихідного сигналу та можливості під’єднання первинних перетворювачів до кібер-фізичних систем. Враховуючи результати проведеного аналізу характеристик кібер-фізичних систем і їх компонент, запропоновано багаторівневу віддалену метрологічну перевірку кібер-фізичних систем, за якою компоненти кібер-фізичної системи можуть перевірятися за вимогою інтелектуальних первинних перетворювачів, підсистем, головної підсистеми керування або людини.