АНАЛІТИЧНИЙ ОГЛЯД МЕТОДІВ ДЕТЕКТУВАННЯ ВОГНЮ ЗАСОБАМИ КОМП’ЮТЕРНОГО ЗОРУ - Maksymiv, O.P.; Rak, T.E.; Peleshko, D.D. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Здійснено аналітичний огляд сучасних методів детектування вогню за допомогою засобів комп’ютерного зору. Внаслідок проведеної роботи виявлено, що на сьогодні проблема розроблення системи детектування полум’я є актуальною та потребує подальших досліджень. Представлено порівняльний аналіз ефективності роботи окремо взятих методів та відзначено проблематичні моменти, які зумовлюють зниження якості детектування. Наведено перспективні напрямки розвитку алгоритмів, які, на нашу думку, дають змогу значною мірою покращити ефективність системи детектування полум’я.