ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕННЯ ТРИВАЛОСТІ ЛОКАЛІЗАЦІЇ І ГАСІННЯ ПОЖЕЖ НА ВІДКРИТИХ СКЛАДАХ ПИЛОМАТЕРІАЛІВ ШТАБЕЛЬНОГО ЗБЕРІГАННЯ - КоvаlО.М. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Для визначення тривалості локалізації і гасіння пожеж на відкритих складах пиломатеріалів штабельного зберігання проведено експериментальні дослідження цього процесу. Дослідження виконано з використанням дробового факторного експерименту. Тривалість локалізації і гасіння пожежі досліджено залежно від площі локалізації, площі пожежі та кількості пожежних стволів А і Б. Отримані емпіричні моделі адекватні результатам експерименту і їх можуть використовувати на практиці пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС.