ВИЗНАЧЕННЯ ПАРАМЕТРІВ РОЗПОДІЛУ ЧАСУ НАПРАЦЮВАННЯ НА ВІДМОВУ ПОЖЕЖНОЇ ТЕХНІКИ І СПОРЯДЖЕННЯ З ВИКОРИСТАННЯМ СТАТИСТИЧНОГО МОДЕЛЮВАННЯ - Hulida, Ye.M.; MirzoyevV.О.; Marchishin, M.T.-T. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
На підставі методу статистичного моделювання визначено напрацювання на відмову та параметри форм розподілів, внаслідок чого встановлено закони розподілу для основної пожежної техніки та спорядження. Досліджено, що залежно від типу пожежної техніки або спорядження, їх комплектувальні прилади підпорядковуються різним законам розподілу. Наприклад, якщо коробка передач пожежного автомобіля підпорядковується закону розподілу Вейбулла, то стволи пожежні ручні – нормальному.