ПІДВИЩЕННЯ ТРИВКОСТІ СТРІЧКОВИХ ПИЛОК ЩОДО СПРАЦЮВАННЯ - Ponomaryova, O.V.; Rebeznyuk, I.T. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Тріщина, як наслідок вад експлуатування та виготовляння інструменту, є основним пошкодженням, якого зазнають стрічкові пилки під час експлуатування. Тому розглянуто поширені методи підвищування тривкості поверхонь металевих конструкцій щодо спрацювання. На основі аналізу відомих вітчизняних та закордонних досліджень установлено, що час до зароджування тріщин зразків після гідропневмоабразивного оброблювання значно зростає порівняно з необробленими зразками. Обґрунтовано доцільність досліджувань режимів гідропневмоабразивного оброблювання для виробляння та готування стрічкових пилок до роботи.