РЕКУЛЬТИВАЦІЯ ПОРОДНИХ ВІДВАЛІВ ЛІКВІДОВАНИХ ШАХТ ЛЬВІВСЬКО-ВОЛИНСЬКОГО ВУГІЛЬНОГО БАСЕЙНУ - Pinder, V.F.; Popovych, V.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Породні відвали ліквідованих шахт у межах Львівсько-Волинського вугільного басейну переформатовують із конічної форми у плоску з метою запобігання горінню відвальної породи та подальшої їх рекультивації. Породні відвали спричиняють значний техногенний пресинг на довкілля. Висвітлено основні заходи, які здійснюють під час рекультивації териконів ліквідованих шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну та видовий склад для виконання фітомеліоративних робіт на їх поверхні. Встановлено, що фітомеліорацію доцільно проводити за участі деревних порід, стійких до забруднювачів довкілля.