ВЗАЄМОЗВ’ЯЗОК МІЖ ІНТЕНСИВНІСТЮ ЗАРАЖЕННЯ ОМЕЛОЮ БІЛОЮ (VISCUM ALBUM L.) ТА ДЕЯКИМИ ЕКОЛОГІЧНИМИ ПАРАМЕТРАМИ ДЕРЕВ-ЖИВИТЕЛІВ - Rybalka, I.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Подано результати дослідження взаємозв’язку між інтенсивністю зараження омелою білою (Viscum album L.) та деякими екологічними характеристиками дерев-живителів (на прикладі клена сріблястого, Acer saccharinum L.). Встановлено, що із ростом діаметра крони дерев-живителів у двох взаємно перпендикулярних напрямках зростає ризик їх ушкодження омелою, обґрунтовано вплив омели на показники периферійного відмирання та ступінь дефоліації, а також на санітарний стан дерев-живителів, що доцільно враховувати під час створення та реконструкції об’єктів зеленого господарства міст України.