ПРОДУКЦІЯ СТОВБУРОВОЇ ДЕРЕВИНИ ТА КОРИ ДЕРЕВ БЕРЕЗИ ПОВИСЛОЇ У ДЕРЕВОСТАНАХ ЧЕРНІГІВСЬКОГО ПОЛІССЯ - Prilipko, I.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Досліджено продукцію стовбурової деревини та кори дерев берези повислої. Експериментальну базу даних склали тимчасові пробні площі, зібрані за спеціальною методикою. Здійснено статистичний аналіз таксаційних показників та аналіз якісних ознак компонент стовбурів дерев. Опрацьовано нормативи оцінювання продукції стовбурової деревини та кори дерев берези повислої. Встановлено, що березові насадження в умовах Чернігівського Полісся є високопродуктивними, щорічно забезпечують високий річний приріст продукції стовбурів дерев.