ЗАСТОСУВАННЯ МЕТОДУ ATEB-ПРОГНОЗУВАННЯ ДЛЯ ЗМЕНШЕННЯ ІНТЕНСИВНОСТІ ЗАВАНТАЖЕННЯ КАНАЛІВ КОМП’ЮТЕРНИХ МЕРЕЖ - Fedevych, O.Yu. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто сучасний стан зростання обсягів даних у комп’ютерних мережах. Проаналізовано дані корпорації Cisco. Описано розроблену комп’ютерну імітаційну модель мережі за допомогою програмного забезпечення OMNeT++. Здійснено імітаційне моделювання двох топологій комп’ютерних мереж, отриманих з бази даних проекту The Opte Project. Ефективність запропонованого методу Ateb-прогнозування трафіку потоку доведено експериментально, на основі розроблених імітаційних моделей комп’ютерних мереж. Показано, що завдяки застосуванню запропонованого методу Ateb-прогнозування середня затримка передавання пакетів зменшилась на 12-14 %, а максимальна затримка передавання пакетів відповідно зменшилась на 14-19 %. Експерименти проілюстровано графіками.