ПРО ВЗАЄМОДІЮ РОБОЧОГО ОРГАНУ З ҐРУНТОМ ДЛЯ УТВОРЕННЯ КРОТОВИНИ - Al-Hazaali, Hayder Raad Nadim; Kovbasa, V.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено результати досліджень взаємодії конусного утворювача кротовин із ґрунтом з визначення компонент швидкостей деформацій ґрунту, який представлений у вигляді пружно-в’язкої моделі, на поверхні контакту цього робочого органу з ґрунтом. Ці вирази є вихідними для подальшого визначення компонент напружень у ґрунті, які дають змогу визначити ущільнення ґрунту на стінках утвореної кротовини та складники сил опору переміщенню утворювача кротовин.