СИСТЕМНИЙ АНАЛІЗ НЕГАРМОНІЧНИХ СИГНАЛІВ І СИСТЕМ ТА ATEB-ФУНКЦІЇ - DraganYа.P.; Droniuk, I.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Зроблено огляд застосувань оператора узагальненого зсуву для теорії негармонічних сигналів. Класична теорія комунікації та опрацювання сигналів спирається на формальний апарат теорії гармонічних функцій. Але для мереж спеціального призначення важливо використовувати інші функції. Показано, що у комунікації широко використовували розклади за функціями Беселя, а також будь-яка повна ортонормована система функцій може бути використана для розкладу у ряди чи інтеграли, що є відповідниками й узагальненнями розкладів Фур’є. Тому запропоновано за базис розкладу використати Ateb-функції, як ортонормовану систему. Показано, що так введені перетворення утворюють алгебру.