МАТЕМАТИЧНА МОДЕЛЬ ТУРБУЛЕНТНОГО РУХУ ЗАПИЛЕНОГО ПОТОКУ ПОВІТРЯ У ЦИКЛОНІ - Dadak, Yu.R.; Tysovskyi, L.O.; Lyashenyk, A.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Побудовано математичну модель турбулентного руху потоку запиленого повітря у циклоні, яка складається з усереднених рівнянь Нав’є-Cтокса, усередненого рівняння нестискуваності та стандартної моделі турбулентності, що ґрунтується на підході Рейнольдса. Отримані співвідношення замикають систему диференціальних рівнянь у частинних похідних і становлять повну систему рівнянь для дослідження турбулентного руху в’язкої нестисливої рідини (газу). Отримані результати можуть бути використаними під час проектування нових конструкцій циклонів з покращеними показниками ефективності та енергоощадності.