ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ ФУНКЦІОНУВАННЯ ПІНОЗМІШУВАЛЬНОЇ АПАРАТУРИ СТАЦІОНАРНО ВСТАНОВЛЕНОГО НАСОСНОГО УСТАТКУВАННЯ - Chop, V.Yu.; Dyakur, D.I.; Pasnak, I.V.; Prydatko, O.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
На підставі аналізу сучасного стану питання виокремлено проблему дозування піноутворювальних речовин стаціонарно встановленим обладнанням насосного устаткування. З’ясовано, що наявні технічні рішення у пінозмішувачі ПЗ-5 унеможливлюють раціональну витрату піноутворювача у разі формування 3 % розчину піноутворювача для генерування повітряно-механічної піни. Запропоновано конструкцію змінного крана-дозатора для піно змішувача ПЗ-5 та обґрунтовано його раціональні параметри. Шляхом розроблення 3D моделі створено передумови для виготовлення дослідного взірця ПЗ-5 із змінними кранами-дозаторами та проведення його експериментальних випробувань.